Duurzaam, multimodaal en toekomstgericht

Onder het motto ‘duurzaam, multimodaal en toekomstgericht’ presenteert Contargo haar containerdiensten van 19 t/m 21 oktober op Transport & Logistics in Antwerp Expo. Zowel binnen als buiten de beurshal informeert de organisatie over haar activiteiten in de Benelux, Noord-Frankrijk, de Elzas en de rest van Europa.

Contargo behoort tot de grootste logistieke containerbedrijven in Europa en heeft de afgelopen jaren de activiteiten in de Benelux, Noord-Frankrijk en de Elzas sterk uitgebreid. Via de binnenvaart bedient het bedrijf met vaste vaarschema’s bijna alle terminals in Antwerpen, Duinkerke en Rotterdam direct. Vanuit Rotterdam en Antwerpen wordt ook Noord-Frankrijk bediend.

Contargo Transbox

Contargo Transbox verzorgt naast binnenvaarttransporten in België ook inter-terminal containervervoer in de haven van Antwerpen en draagt hierdoor bij aan de optimalisatie van vervoersprocessen in de haven. “Verder verbinden we via vaste vaarschema’s de havens van Terneuzen en Wielsbeke met de haven van Antwerpen”, aldus Johan Bijl, manager Contargo Transbox. “Klanten kunnen ook gebruik maken van ons hoogfrequente vaarplan tussen Antwerpen en Rotterdam.”

Contargo Noord-Frankrijk

In Noord-Frankrijk exploiteert Contargo al jaren de containerterminal van Valenciennes aan de Schelde. Het is de eerste multimodale containerterminal in Noord-Frankrijk. De capaciteit is dit jaar uitgebreid naar 140.000 TEU per jaar. De portaalkraan kan twee binnenschepen tegelijk afhandelen. De terminal is via regelmatige binnenvaartdiensten verbonden met de havens van Duinkerken, Zeebrugge, Gent, Antwerpen en Rotterdam. “Als terminal-, binnenvaart- en wegoperator verzorgen we voor onze klanten multimodale transportdiensten via de weg en de vaarweg”, aldus Gilbert Bredel, managing director van Contargo Noord-Frankrijk. “Zowel import- als exportverkeer. Onlangs hebben we via de Nieuwe Zijderoute containers uit China ontvangen. Ze zijn per binnenschip vanuit Duisburg naar Valenciennes gebracht.”

Multimodaal van en naar de Elzas

De Contargo-terminal in Ottmarsheim is via multimodale vervoersdiensten verbonden met bestemmingen in België. “De Rijn is heel belangrijk voor het containervervoer in de Elzas”, zegt Jean-Marc Sabetta, manager Contargo Sarl. “Sinds het begin van de jaren 80 is onze regio verbonden met de grote Benelux-havens. We organiseren voor onze klanten regelmatig multimodale transporten per binnenvaart/weg, per spoor/weg of direct met vrachtwagens tussen de regio’s Grand Est, Bourgogne Franche-Compté, Baden-Württemberg en de havens van Antwerpen en Rotterdam.”

Duurzaamheidsambitie

Contargo heeft de ambitie om in 2050 volledig CO2-neutraal te zijn en is haar terminals en vestigingen aan het verduurzamen. Denk aan led-verlichting, walstroom voor binnenschepen en emissiearm overslagmaterieel. Alle Contargo-terminals in Duitsland draaien op groene stroom. De vloot van elektrische trucks wordt uitgebreid en ook de binnenvaartvloot ‘vergroent’. Daarnaast tracht Contargo zoveel mogelijk lading over te hevelen van de weg naar binnenvaart en spoor. Door haar dichte netwerk van eigen terminals kan Contargo binnen de modal split de meest optimale afstand per binnenschip afleggen. Duurzaam, maar ook kostenefficiënt voor klanten!

RhineCleanUp-container

Bezoekers van Transport & Logistics kunnen het duurzaamheidsbeleid ‘beleven’ in de container waarmee Contargo het project RhineCleanUp 2021 ondersteunde. Ruim 40.000 vrijwilligers hebben tussen juni en september de Rijn opgeruimd, van bron tot monding. De fraai versierde container die het project als informatiecentrum begeleidde, wordt neergezet bij de ingang van de beurshallen.

Stand 3.050

Daarnaast is iedereen welkom op de stand (3.050), waar op een groot scherm een dynamische presentatie wordt getoond. Een eyecatcher zijn de gestapelde minicontainers met daarop een model van een ultramodern binnenschip. Johan Bijl, Gilbert Bredel en Jean-Marc Sabetta kijken uit naar uw bezoek!

Contact:

Johan Bijl, manager Contargo Transbox

jbijl@contargo.net

 

Gilbert Bredel, managing director Contargo Noord-Frankrijk

gbredel@cnf-contargo.fr


Jean-Marc Sabetta, manager Contargo Sarl

jmsabetta@contargo.net

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.