Milieubewust van Frankfurt naar de westelijke havens

Contargo Industriepark Frankfurt-Höchst breidt haar spoordiensten uit. Vanaf 4 april 2022 biedt het bedrijf een nieuwe spoorverbinding voor containervervoer aan tussen Frankfurt en Antwerpen. De FrankfurtAntwerpen-shuttle start met een vast schema en rijdt één keer per week op en neer.

 Hiermee maakt Contargo haar vervoersaanbod in Frankfurt nog flexibeler. De trein vertrekt op maandag in Frankfurt en komt op dinsdag bij de eerste terminal in Antwerpen aan (1700). Op woensdag doet hij de terminals 869 en 913 aan en vervolgens rijdt hij weer naar Frankfurt.

„Met de Frankfurt-Antwerpen-shuttle bieden wij verladers uit de regio en aangrenzende deelstaten een prima alternatief om de haven van Antwerpen te bereiken“, zegt Kawus Khederzadeh, directeur van Contargo Industriepark Frankfurt-Höchst. „Deze verbinding is ecologisch en economisch zinvol en bovendien een goede aanvulling op het gecombineerd vervoer met binnenschepen.“

Verder verhoogt Contargo Industriepark Frankfurt-Höchst de frequentie van de reeds bestaande spoorverbinding naar Rotterdam (FrankfurtRotterdam-shuttle) van 2x naar 3x per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.