Gas-to-Liquids voor binnenschepen

Uiterlijk aan het eind van deze maand zullen alle binnenschepen van Contargo North France overstappen op GTL (Gas-to-Liquids) als brandstof. Dankzij deze brandstof is een aanzienlijke reductie van de uitstoot van schadelijke stoffen en lawaai mogelijk.

Samen met de binnenschippers en in overleg met zijn klanten heeft Contargo North France besloten om de brandstofvoorziening van zijn gehele binnenschipvloot te wijzigen. Deze investering, die gepaard gaat met een hogere prijs bij de aanschaf, wordt verdeeld over alle betrokkenen. Het gebruik van GTL vereist geen veranderingen aan de dieselmotoren, zodat de voordelen van de nieuwe brandstof direct kunnen worden genoten.

De GTL-brandstof biedt aanzienlijke voordelen voor het milieu. Door het gebruik wordt de uitstoot van schadelijke stoffen (PM, NOx, CO en HC) en het geluidsniveau van de motoren (1 to 4 dB) gereduceerd. Zij is niet giftig en biologisch afbreekbaar, geurloos (gering gehalte aromaten en zwavel) en eenvoudig op te slaan.

Gilbert Bredel, CEO van Contargo North France, zegt: “Bij Contargo is de wens om de gevolgen voor het milieu te verkleinen een centraal onderdeel van onze strategie. In Frankrijk doen wij hieraan mee, door initiatieven zoals het gebruik van deze milieuvriendelijkere brandstof in te voeren. Wij onderzoeken ook de mogelijkheid om trucks op biodiesel te laten rijden en plannen voor eind 2023 een test met een elektrische truck. Op de transport logistic beurs, die afgelopen mei in München plaatsvond, heeft de Contargo Group nog veel meer maatregelen gepresenteerd, die in Duitsland reeds in de praktijk worden uitgevoerd.”